Clubhuis TVS verandert in klein Mokum

STEENBERGEN – Een draaiorgel, vlaggen met het wapen van Amsterdam, tulpen op de tafels. Het thema was tijdens de sponsor en vrijwilligersavond van TVS overduidelijk: Amsterdam.

“Elk jaar bedanken wij onze sponsoren en vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage. We organiseren altijd een themafeest. Dit jaar hebben we gekozen voor Amsterdam. Heerlijke volksmuziek, een draaiorgel voor de deur en de hele avond lekkere hapjes en een drankje.”, toetert Wim de Kock. De muziek staat hard in het clubgebouw van de Steenbergse tennisvereniging. Sponsoren en vrijwilligers zijn soms verkleed.

Er is een hoog glittergehalte. Marian Kamminga is een van de vrijwilligsters. Dit jaar heeft ze naar eigen zeggen niet zoveel werk gemaakt van het kostuum. “Ik ben al jaren vrijwilligster bij de club. Zit in diverse commissies en waardeer het enorm dat de club deze avond voor ons organiseert. Ik merk zelf dat weinig mensen zich nog willen inzetten voor hun vereniging. Wij hebben vrijwilligers die al jaren actief zijn, maar niet kunnen stoppen omdat er geen nieuwe aanwas is. Misschien dat dit soort avonden mensen toch over die streep trekt. Want zonder ons kunnen er geen competities gespeeld worden, of allerlei andere activiteiten die de club bruisend houden.”, licht ze haar rol in de vereniging toe.  Buiten speelt het draaiorgel ‘Geef mij maar Amsterdam’ Genodigden die aan komen wandelen poseren graag voor het orgel. Een avond vol gezelligheid kan beginnen.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl