Close finish of gooit behendigheidsrit de rangschikking alsnog om?

STEENBERGEN – Vandaag is de laatste dag van de 50e Kleine Tour Steenbergen. Een editie die er zeker mag wezen en die volop plezier en gezelligheid bood voor alle deelnemers en betrokkenen. Met op de voorlaatste dag helaas mindere weersomstandigheden en regenbuien tijdens de etappe die volgde op de cyclocross. Het wordt ook vandaag toch best spannend. Zou de stormachtige wind die is aangekondigd invloed hebben op de behendigheidsrit die vanochtend wordt gehouden? Een wedstrijd die de rangschikking in het algemeen klassementen alsnog om kan gooien.

In de top van beide klassementen waar het zestal Rinz van der Staal, Brent Jongenelen, Sjoerd Bijlsma, Emmelie de Kok, Kiki Heshof en Lotte Iriks voor een ware hegemonie zorgden. Zij bezetten de eerste drie plaatsen in de klassementen van de jongens en de meisjes. Het werd stuivertje wisselen, maar beide drietallen bleven aan de leiding.

Cyclocross

Bij de cyclocross die gisterochtend op het sportpark werd gehouden trok Brent Jongenelen dan wel de winst naar zich toe, hij werd nauw gevolgd door gele truidrager Rinze van de Staal terwijl Sjoerd Bijlsma dan wel 14e werd, maar die uitslag bedreigde zijn derde plaats niet. Achter dit drietal loeren Jens Feytel en Stijn Krijnen op hun posities. 

Bij de meisjes blijven Emmelie de Kok, Kiki Heshof en Lotte Iriks de koppositie houden. Al worden zij bedreigd door Kyra Trouw en Demi van den Berg.

Felle wind

De slotwedstrijd die vanaf 9:00 uur in de Oudlandsestraat wordt gehouden kan echter nog voor behoorlijke veranderingen zorgen in de beide klassementen. Vooral de felle wind zal wellicht een invloed kunnen hebben.

Laatste etappe

Na de wedstrijd gaat de laatste etappe via Nootendaal, Nieuw-Vossemeer, Heense Molen en De Heen naar de Welberg. Om 14:40 arriveert de karavaan vervolgens op de Nassaulaan waar de traditionele bloemenhulde is. De feestelijke rondrit die daarop volgt eindigt om 15:45 uur op de Markt waar de prijsuitreiking en de afsluiting van deze bijzondere tourweek plaatsvindt.

Foto's: Mark Koenraadt en Peter Vermeulen ©2019
Tekst: Peter Vermeulen