Clinic wereld-percussionist Lucas van Merwijk bij slagwerkschool Brok

STEENBERGEN – Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van zijn slagwerkschool, haalde Marco Brok in november al de Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke Landmacht naar Steenbergen. Op 1 maart heeft hij, in het kader van zijn jubileum, wederom een muzikale traktatie van de bovenste plank in petto: een demonstratie van de vermaarde percussionist Lucas van Merwijk.

Van Merwijk staat al meer dan 25 jaar op de voorgrond van de Europese Latin, Jazz en percussie-scene en werd in de loop der tijd door de lezers van De Slagwerkkrant vele malen gekozen tot beste jazz- en fusiondrummer van de Benelux. Hij is al sinds 1985 de drummer van dé nummer één Jazz-groep van Europa, te weten Nueva Manteca.

Ook leidt Van Merwijk momenteel de internationaal beroemde Cubop City Big Band, het slagwerkduo Drumix! En de zevenmans wereldpercussiegroep Drums United, waarmee hij wereldwijd optreedt. Tevens is hij een veelgevraagd docent, o.a. aan de Wold Music-afdeling van Codarts in Rotterdam en het conservatorium in Amsterdam.

In 2010 ontving hij de prestigieuze Global Act Award van het Muziek Centrum Nederland. Een palmares om U tegen te zeggen dus en redenen te over om op 1 maart zijn demonstratie annex presentatie van zijn boek ‘Worldbeat, World Rhythms for Drumset’ te bezoeken.

De clinic begint om 13.30 uur en vindt plaats bij Slagwerkschool Brok in brede school Het Podium aan de Waterlinie in Steenbergen, naast het gemeentehuis. Voor zijn eigen leerlingen is de toegang gratis, alle andere belangstellenden betalen 5 euro entree. Voor meer informatie en kaartverkoop: info@slagwerkschoolbrok.nl