Circus Zonneberg vermaakt publiek met zonnige voorstelling

KRUISLAND – De ‘Juffen en Meesterdag’ – ter ere van de gezamenlijke verjaardagviering van de leerkrachten – is op de Zonnebergschool in Kruisland dit jaar bijzonder gevierd. Ter gelegenheid van deze dag gaf Circus Zonneberg een feestelijke voorstelling op het schoolplein. Dat gebeurde onder stralende weersomstandigheden.

Het had niet beter kunnen uitpakken. Een prettig zonnetje, niet te warm, scheen over het circusterrein. Onder leiding van twee professionals van ‘Circuskunst’ traden deze middag de diverse groepen van de Zonneberg op met hun eigen circusact. Zij oogstten een bewonderend applaus. Het publiek werd een uur lang prettig vermaakt.

Samenwerken en presenteren

“De Juffen en Meesterdag is in het leven geroepen om de verjaardagen van ons team gezamenlijk te vieren. Elk jaar bedenken we in samenspraak met de actieve ouderraad een activiteit. Dit jaar is ‘Circuskunst’ gevraagd om met ons een programma te draaien”, vertelt leerkracht Mario von Bannisseht. “Er is bewust gekozen voor het thema circus. In deze tijd is presenteren heel belangrijk voor de kinderen. Via dit thema leren ze samenwerken, presenteren en applaus in ontvangst te nemen. Dat is goed voor hun vaardigheden”.

Vaardigheden oefenen

Daarnaast is het voorbereiden van een circusvoorstelling ook een leuke bezigheid. Dat ervaarden de kinderen ’s ochtends toen ze deelnamen aan workshops waarbij de groepen 1 tot en met 8 oefenden in de vaardigheden die het best bij hun groep pasten. Tussendoor genoten ze van een smakelijke traktatie van eierkoeken met slagroom en limonade. Want hun leerkrachten waren immers jarig.

Applaus

En zo gebeurde het dat in de middag het schoolplein een grote circuspiste werd. Met hoog geëerd publiek, dat genoot van de prestaties van hun kleintjes. Aan het eind van de voorstelling kregen die een extra lang en stevig applaus.

De Zonneberg telt bijna tweehonderd leerlingen. Het Zonnebergteam bestaat uit 15 leerkrachten, een interieurverzorgster en meestal drie tot vier stagières.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl