Chileense inbrekers gepakt

DINTELOORD – Na een langdurige zoektocht zijn drie Chilenen die gistermiddag op het inbrekerspad waren in Dinteloord uiteindelijk aangehouden in Barendrecht.

Een oplettende voorbijganger zag de mannen gisteren omstreeks 15.20 uur lopen in de Zwingelstraat en vervolgens wegrijden met een auto. Omdat hun gedrag hem opviel, noteerde hij het signalement van de drie en het kentekennummer van de betreffende auto.

Niet veel later kwam hij de bewoner van een huis aan de Zwingelstraat tegen, bij wie er was ingebroken, waarop de getuige de politie belde. Die ging eerst in de omgeving op zoek naar de daders, die ondertussen echter het hazenpad hadden gekozen, zo bleek uit een melding dat het bewuste voertuig verlaten was aangetroffen in de buurt van Rotterdam.

Twee verdachten konden door Rotterdamse agenten in het bosgebied rondom Barendrecht worden gearresteerd en nadat het districtelijke interventieteam Markiezaten ter plaatse was gekomen met onopvallende agenten, kwam – rond de klok van zeven uur gisteravond – uiteindelijk ook de derde verdachte tevoorschijn.

Het Chileense drietal – 21, 23 en 24 jaar oud – is voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Breda en zit nog steeds vast.