Charissa van Dipte in halve finale Sterren op de Dansvloer

DINTELOORD – Charissa van Dipte uit Dinteloord is morgenavond op de Vlaamse commerciële zender VTM te bewonderen in de halve finale van het programma ‘Sterren op de Dansvloer’. Met haar ‘leerling’ Kevin Van der Perren, een bekende Belgische kunstschaatser, hoopt de medewerkster van de gemeente Steenbergen uiteraard de eindstrijd te bereiken.

Voor de 31-jarige Charissa is het niet de eerste keer dat zij op televisie haar danskunsten vertoont. Nadat zij in 2003 en 2004 tweemaal op het erepodium eindigde bij de Wereldkampioenschappen Professional Exhibition, deed ze van 2005 tot en met 2007 mee aan ‘Dancing with the Stars’ van RTL4. Daarin begeleidde de Dinteloordse danseres onder anderen bekende Nederlanders als stylist Maik de Boer, acteur Koert-Jan de Bruijn en illusionist Hans Klok. 

‘Sterren op de Dansvloer’ loopt inmiddels tien weken en vergt een bijna dagelijkse trainingsarbeid van wel zes uur. In het gemeentehuis hebben ze Charissa dus al een poosje niet meer gezien. ,,Al mijn collega’s leven enthousiast mee, maar moeten het dus inderdaad even zonder me doen. Ik wist vorig jaar maart al dat dit eraan zat te komen, sindsdien heb ik al m’n vakantiedagen opgespaard. In het begin kon ik nog wel halve dagen werken, maar op een gegeven moment werd het gewoon te druk.”

Tot 1 januari was Charissa werkzaam op het bestuurssecretariaat, inmiddels heeft ze een gecombineerde functie bij de griffie en op de afdeling Maatschappelijke Ondersteuning. ,,Dansen is en blijft mijn grote passie, maar daarnaast vind ik ook mijn werk heel leuk en dat biedt meer zekerheid.”

De live-uitzending van de halve finale van ‘Sterren op de Dansvloer’ begint vrijdagavond 4 januari om 20.30 uur. Vanuit Nederland kan er overigens niet gestemd worden.

http://vtm.be/sterren-op-de-dansvloer