Chapeau! Feest van trots, (h)erkenning en verbinding kan losbarsten

STEENBERGEN – Dertien van de vijftien winnaars van de pluimen die op vrijdagavond 4 november worden uitgereikt tijdens de eerste editie van Chapeau! zijn inmiddels bekend. Ook het programma van het publieksgala, waarvoor belangstellenden gratis kaarten kunnen bestellen, is zo goed als rond.

De volgende personen en groepen worden op 4 november, bij de feestelijke happening in de Gummaruskerk, sowieso in het zonnetje gezet: meervoudig Nederlands kampioen bootvissen en bondscoach van de Nederlandse (jeugd en senioren) kustvissers Henri Karremans, de K-Street Jazzband en de vrijwilligers van de begraafplaats uit Steenbergen; zaalvoetbalvereniging FC Lattentrappers, de Vrienden van Aquadintel en vrijwilligster Corrie Nieuwkoop (o.a. schoolactiviteiten, Sinterklaasintochten en Koninginnedag) uit Dinteloord; de milieubewuste agrariër Kees van Dijk uit De Heen; Kees en Bertha Schrauwen van de COOP Compact Supermarkt en de ‘moeder van het dorp’ Jo Wezenbeek uit Kruisland; stichting Ontspanning Voor Welberg; Stichting Missie Fancy Fair, vrijwilliger Simon van Nispen (o.a. heemkundekring Ambachtsheerlijkheid en het A.M. de Jongmuseum) en de mantelzorgers Gory en Mieke de Keijzer uit Nieuw-Vossemeer.

Zij zijn onlangs allemaal met een special wethoudersbezoek vanuit de gemeente vereerd, met de mededeling dat zij een groot compliment verdienen voor de wijze waarop zij zich verdienstelijk maken voor de lokale gemeenschap en/of Steenbergen positief op de kaart zetten. De resterende twee ‘genomineerden’ krijgen dit eerdaags nog te horen.

Programma

De afgelopen tijd is er ook druk gewerkt aan het programma van Chapeau!, feest van trots, (h)erkenning en waardering, waarbij burgemeester Ruud van den Belt bovendien van de gelegenheid gebruik maakt om ‘hét verhaal van de gemeente Steenbergen’ wereldkundig te maken. Hieraan is een uitgebreid traject vooraf gegaan, met inspraak van de nodige inwoners, om de identiteit van Steenbergen te bepalen.

Presentaties kernen

Tijdens Chapeau! krijgen alle kernen bovendien de kans om zich aan het publiek te presenteren. En in samenwerking met de netwerkorganisatie Samen in de Regio zijn verbindingen gelegd met allerlei instanties die de gemeente ondersteunen bij de organisatie van het evenement, zoals de Stichting Samen Werken, stichting tanteLouise, Zorghoeve Kakelbont en SDW.

De muzikale omlijsting van de avond berust bij een jeugdorkest, een solist, een gelegenheidskoor en een slagwerkgroep. Na afloop is er nog voldoende tijd om gezellig na te praten.

Kaarten bestellen

De toegang tot Chapeau! is gratis, maar wie het festijn niet wil missen moet wel van tevoren kaarten reserveren. Dat kan door te bellen naar 140167 of te mailen naar chapeau@gemeente-steenbergen.nl

Per persoon kunnen maximaal 10 kaarten worden besteld, waarbij voor elke kaart de naam van de betreffende bezoeker(s) moet worden doorgegeven. Een toegangskaartje geeft tevens recht op een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.