Champagne vloeit bij ondertekening bouwcontract Dierenkliniek

STEENBERGEN – Voor het blote oog is er nog niet veel veranderd, maar toch is er gistermorgen een begin gemaakt met de bouw van de nieuwe dierenkliniek aan de Wipstraat  in Steenbergen. Eén voor één zetten de dierenartsen van de maatschap ter plaatse hun handtekening onder het contract met de aannemer. Een moment dat werd gevierd met bruisende champagne.

Het begin van de echte bouw betekent het einde van een lang traject waarbinnen de oude Pionier is gesloopt, alle vergunningen, aanbestedingen en de benodigde financiën werden geregeld en ook de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (voorheen Welstand – red.) uiteindelijk haar fiat gaf. De eerste stap leidt al direct naar de eerste hindernis gevormd door de heipalen waarop de kliniek komt te rusten. Vanwege de oververhitte bouwmarkt is er een schaarste aan veel bouwmaterialen waaronder de onmisbare palen. Het zal dan ook enige tijd duren voordat deze de grond in kunnen. Ad de Keijzer, hoofd bedrijfsbureau van Bergh Bouw uit Bergen op Zoom maakt zich er geen zorgen over. “We hebben een realistische plannen en gaan er vanuit dat we het gebouw in juni 2022 op kunnen leveren.” Voorlopig mogen de huidige bewoners, twee ooitjes van dierenarts René de Theije nog even door grazen.

Duurzaam gebouw

Tot het moment van verhuizing blijft de Dierenartsenpraktijk Steenbergen gewoon gevestigd in het huidige gebouw aan de Kruispoort. De nieuwe kliniek wordt een duurzaam gebouw met veel meer ruimte en mogelijkheden voor de toekomst. De hoofdingang zal voor autoverkeer bereikbaar zijn via de Krommeweg maar voor fietsers en wandelaars ook via een nieuw aan te leggen bruggetje aan de Wipstraat

De bouw word begeleid door BMVV Bouwmanagers uit Bergen op Zoom. Alle installaties worden duurzaam aangelegd door P. Jansen Installatietechniek eveneens uit het Krabbegat.

[ door Dasja Abresch ]

Beelden bij dit artikel