Ceremonies Dodenherdenking op 4 mei zonder publiek wel uitzending SLOS TV

STEENBERGEN | WELBERG | DINTELOORD – Evenals vorig jaar zullen de herdenkingsplechtigheden op dinsdag 4 mei sober zijn en slechts toegankelijk voor een beperkt aantal direct betrokkenen. Wel zijn deze te volgen via de uitzending van SLOS TV.

,,Waar we ons ook bevinden, stilstaan ter nagedachtenis aan allen die slachtoffer zijn geworden van oorlogsgeweld kunnen we gelukkig overal”, aldus burgemeester Ruud van den Belt. Hij is dit jaar te gast bij de ceremonie op het Raadhuisplein in Dinteloord, waar hij ook een toespraak houdt en namens heel onze gemeenschap een krans legt. Deze herdenking wordt vanaf 19.35 uur rechtstreeks uitgezonden door de SLOS.

Klok monument en Kerkplein

De Stichting Bevrijdingsmonument Welberg start om 19.00 uur met een plechtigheid bij “De Klok” aan de Canadezenweg, waarbij de klok aan het einde tegelijkertijd wordt geluid met zijn replica in Canada. Wethouder Willy Knop vertegenwoordigt hierbij de gemeente en onze samenleving, zoals wethouder Wilma Baartmans dat vervolgens om 20.00 uur doet bij de herdenking op het Kerkplein in Steenbergen. Opnames van deze beide ceremonies zijn later op de avond terug te zien via de SLOS.

Het (landelijke) thema van Dodenherdenking 2021 is “Na 75 jaar vrijheid”. In verband met actuele situatie is het ook dit jaar weer toegestaan om op 4 mei van zonsopgang tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen en niet pas ’s avonds vanaf 18.00 uur.

Meekijken via de SLOS

SLOS TV is te vinden op Kanaal 41 van Ziggo, kanaal 1402 van KPN, kanaal 804 van Delta en kanaal 12 van Caiway. Raadpleeg voor overige providers het menu van deze providers. De uitzendingen zijn ook te volgen en terug te kijken op www.slos.nl en via het YouTube-kanaal van de SLOS.

Foto’s: archiefbeelden van herdenkingen in 2020.

Beelden bij dit artikel