CDA: ‘Waarom geen Brabantse Wal-dag meer in Steenbergen?’

STEENBERGEN – De CDA-fractie betreurt het dat de Brabantse Wal-dag dit jaar aan de neus van de gemeente Steenbergen voorbij gaat. De partij heeft begrepen dat het evenement de komende jaren een vaste stek krijgt in Bergen op Zoom, waar de promotiedag ook in 2014 werd gehouden. Nu zou Steenbergen echter net weer aan de beurt zijn om als gastheer op te treden.

Het CDA heeft schriftelijke vragen ingediend en wil weten of ook B en W het jammer vinden dat de Brabantse Wal-dag niet in Steenbergen plaatsvindt, ‘net nu wij hard aan de weg timmeren om Steenbergen nog beter op de kaart te krijgen, net nu wij onze woonvisie actualiseren en onze economische visie weer een nieuwe impuls geven’, zo schrijft fractievoorzitter Jeroen Weerdenburg van de christendemocraten.

Hij vraagt zich ook af waarom de raad niet op voorhand is geïnformeerd over deze ‘kwestie’, wil weten hoeveel geld de gemeente Steenbergen jaarlijks betaalt aan de Brabantse Waldag en/of ontvangt als zij de organisatie voor haar rekening zou nemen. Tevens vraagt het CDA zich af of alle betrokken gemeenten het erover eens zijn dat het evenement de komende jaren in Bergen op Zoom als thuisbasis heeft.