Caroline Bolluijt (CDA) vertrekt uit gemeenteraad

STEENBERGEN – CDA-raadslid Caroline Bolluijt verlaat eind deze maand de Steenbergse gemeenteraad. Vanwege gezondheidsredenen kan zij haar raadslidmaatschap niet volledig uitoefenen, zo staat het in een verklaring die de CDA-fractie heeft uitgedaan.

Volgens fractievoorzitter Jeroen Weerdenburg had Caroline Bolluijt haar werk graag voortgezet, maar maakt zij nu een duidelijke beslissing. “Voor mij is dit nu het beste om te doen, hoe graag ik ook had willen doorgaan”, aldus Bolluijt. De geboren en getogen Dinteloordse stond op de derde plaats van de kieslijst van het CDA bij de afgelopen verkiezingen waarna zij via voorkeursstemmen een plaats in de raad kreeg. Bolluijt blijft wel actief in de Steenbergse politiek als burgerraadslid voor het CDA.

Opvolger

Haar opvolger is de 43-jarige Jurgen Huijbregts. Eveneens een bekend gezicht in Dinteloord en in de politiek. In maart 2018 werd hij niet herkozen maar bleef wel actief als burgerraadslid. Inmiddels heeft Huijbregts acht jaar ervaring in de Steenbergse politiek. 

Foto 1: CDA-raadslid Caroline Bolluijt verlaat de gemeenteraad na tien maanden vanwege gezondheidsredenen. Foto 2: Jurgen Huijbregts, nu nog burgerraadslid voor de partij, volgt haar op.