Carnavalswagens te kijk in Kruisland

KRUISLAND – Carnaval herleefde gisteren tijdens het Waogetjes Kijke in Kruisland. Carnavalswagens van diverse bouwclubs uit de regio stonden gistermiddag en -avond opgesteld op het terrein achter Zaal Koch. Vrijwel alle wagens waren voorzien van lichtjes, waardoor het geheel in het donker een sprookjesachtige uitstraling kreeg.

Het Waogetjes Kijke – een initiatief van BC De Begienurs in samenwerking met Partycentrum Koch en Metro Drive in Show van Ton Peeters – beleefde z’n derde jaargang. ,,Het is eigenlijk een uit de hand gelopen kijkdag. Onze club vond het vervelend dat met het carnaval ook de wagens uit (het straat)beeld verdwenen. Dankzij dit evenement kunnen de carnavalswagens nogmaals bezichtigd worden en is er gelegenheid om na te borrelen over de carnaval,’’ vertelt Marco van den Bergh van BC De Begienurs.

Meerdere bouwclubs, waaronder De Begienurs en ook Witte Gei’t uit Kruisland, hebben vanwege het slechte weer niet alle optochten kunnen rijden. Tot hun grote verdriet moesten de bouwclubs bij de optocht in Steenbergen verstek laten gaan. ,,In feite is het Waogetjes Kijke voor ons nu ook een herkansingsmogelijkheid. We kunnen nu alsnog onze wagens aan het publiek laten zien,’’ aldus Van den Bergh. Vandaag is de carnavalswagen van BC De Begienurs bovendien te bezichtigen tijdens de uitgestelde optocht in Heerle.