Carnavalslezing op de Welberg

WELBERG – Met d’n ellufde van d’n ellufde in aantocht is het geen gek idee om de kennis over het carnavalsfeest weer eens op te poetsen. Het komt dan ook goed uit dat op woensdag 1 november aanstaande Frank Timmers, journalist en verslaggever, vanaf 19.30 uur een lezing over het leutfeest in West-Brabant geeft. Hij doet dit in gemeenschapshuis De Vaert in Welberg. De Strienestadse tradities komen daarbij extra onder de aandacht. 

In de lezing gaat Timmers in op de historie van het feest dat al ver voor onze jaartelling werd gevierd. De belangrijkste figuren uit de eeuwenlange traditie komen aan de orde met hier en daar een verdieping naar de plaatselijke situatie. Zo is er in Steenbergen bijvoorbeeld sprake van Jan Oorlog, terwijl in Wouwse Plantage wordt gesproken over een ‘sjampetter’ en in Etten-Leur van de Pliessie. Er wordt gebruik gemaakt van veel afbeeldingen en foto’s om het verhaal te ondersteunen.

De toegang voor leden van Heemkundekring De Steenen Kamer is gratis. Niet-leden betalen slechts drie euro. Voor alle aanwezigen geldt dat een kopje thee of koffie er gratis bij hoort.