Carnavalsborden SKS doelwit van vandalen

STEENBERGEN – De Stichting Karnaval Steenbergen (SKS) mag dan wel blij zijn met de positieve aandacht die het Carnaval in Strienestad krijgt, ronduit vervelend is het gedrag van vandalen die het blijkbaar ook op de welkomsborden van SKS bij de ingang van de hoofdkern hebben gemunt. Het welkomsbord bij de entree aan de Nassaulaan is gestolen, het welkomsbord aan de Franseweg is ondergespoten met witte spuitverf.

Het vandalisme in deze plaats is vaak om moedeloos van te worden. Beschadigingen aan bushokjes, grafiti op panden en vernielingen her en der, het is aan de orde van de dag. Zo moest nu ook ook SKS ervaren. Het bekende schild van de 'peej met de spruite' dat jaarlijks tijdens de carnavalsperiode de entree siert is ontvreemd. Wie dit schild ergens mocht ontdekken wordt verzocht om dit te melden. Dat kan onder meer via: secretariaat@sks-steenbergen.nl

Hartverwarmend gebaar

Overigens maakte Kittie van Loenhout uit Steenbergen een leuk gebaar. Nadat haar het nieuws bereikte van de diefstal besloot ze om een nieuw bord gaan te maken. Wat het ondergespoten bord aan de Franseweg betreft, dat is nog wel leesbaar, maar niet meer zo fraai.

Femilie

Toch wil de SKS zich niet uit het veld laten slaan. De actieve club beschikt over een grote schare vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om ook dit jaar het carnavalsfeest tot een gezellig familiefeest te maken. Daarmee wordt direct eer gedaan aan het motto: 't Zit bij òòns in de femilie. Die familie – naast de SKS-ers ook talloze Bietboeren en Meerminnen – hebben er zin in en er wordt uitgekeken naar de komende carnavalsdagen.

foto en tekst: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl