Carnaval Pompedurp in gang gezet aan de Costa del Dick

KRUISLAND – Met het openingsnummer ‘Gif ons mar alle dagen bier’, op de melodie van Viva Espana, was de toon gisteravond aardig gezet bij het artiestengala waarmee carnaval 2014 in Pompedurp werd ingeluid.

Door trieste familieomstandigheden kon het openingsfeest op de gebruikelijke datum, de 11de van de 11de, niet doorgaan, maar dat had de Kruislandse artiesten niet van de wijs gebracht. Maar liefst zestien toppers ondernamen, onder muzikale begeleiding van 'Bosters van Baal', de reis naar de ‘Costa del Dick’ en gaven de theaterzaal van het nieuwe gemeenschapshuis Siemburg een temperamentvol karakter.

William Hack verblijd met 'Egte Pompedurper'

Tussen de acts, liedjes en sketches door werd er ook nog tijd gevonden voor de presentatie van het nieuwe carnavalslied en niet te vergeten de officiële installatie van Prins Jurgen en zijn gevolg die – onder het motto ‘Wa dun figuur’ – de komende weken voorop gaan in de leut.  

Speciale aandacht was er voor de uitreiking van de ‘Egte Pompedurper’: een onderscheiding bedoeld voor een persoon of groep die zich op bijzonder wijze dienstbaar maakt voor de Pompedurpse carnaval. Dit jaar werd William Hack tot zijn grote verbazing verblijd met dit eerbetoon.