Carnaval Peeloofdurp staat in de startblokken

DINTELOORD – Carnaval in Dinteloord is weer helemaal terug van (nooit helemaal) weggeweest. Het vuurtje bleef altijd wel branden, maar is de laatste tijd flink aangewakkerd, met als gevolg dat het leutfeest in Peeloofdurp komende vrijdagavond ook echt van start gaat met de viering van de 11de van de 11de. Dit gebeurt onder de noemer van het nieuwe Loofbal, dat vrijdagavond 11 november vanaf 20.11 plaatsvindt bij hotel-restaurant Thuis! aan de Westvoorstraat.

Jarenlang waren het vooral de bouwers van De Leuttrappers, alsook de Petrus en Paulus- en de Regenboogschool, die het Dinteloordse carnavalsfeest levend hielden. De voorbije jaren kwamen er echter ook weer een plaatselijke dweilband, meerdere (bouw)clubs én activiteiten bij, waardoor de betrokkenen na afgelopen carnaval besloten om de koppen maar eens bij elkaar te steken.

Daaruit ontstond een gezamenlijke organisatie, die het volksfeest in Peeloofdurp – stap voor stap – weer helemaal terug op de kaart wil gaan zetten. Daarvoor is nadrukkelijk de samenwerking gezocht met de lokale horeca en de basisscholen en ook het verenigingsleven wordt er nauw bij betrokken. In de toekomst hopt de organisatie zelfs weer een eigen gevolg op de been te kunnen krijgen.

Zover is het allemaal nog niet, maar Peeloofdurp krijgt komende vrijdag dus al wel een eigen 11/11-viering, met muziek van dj Chrisje en dweilband T’oonladders Zat, een ludieke kwis én om 23.11 uur de bekendmaking van het motto voor carnaval 2017. Ook zullen de plannen van de organisatie nader worden toegelicht.

Het programma voor carnaval ziet er vooralsnog grotendeels hetzelfde uit als voorgaande jaren, met vrijdags de scholenoptocht en ’s avonds het Worstebal, dat vorig jaar met veel succes nieuw leven werd ingeblazen door CV D’n Dubbel Dees. Op zaterdagmiddag is de vertrouwde kindermiddag bij de Buitelstee, voor de zondag wordt gewerkt aan een dweilavond en ’s maandags wordt carnaval in Peeloofdurp afgesloten met de grote optocht en na afloop de prijsuitreiking.

Wie op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen, kan terecht op de Facebookpagina Carnaval Peeloofdurp.