Carnaval in ’t Vosse-ol uit de startblokken met het nieuwe Jan Keller Bal

NIEUW-VOSSEMEER – Een week eerder dan voorgaande jaren, barst ook in ’t Vosse-ol het carnavalsgedruis al weer los. Als tegenhanger van de bekende openingsbals in omliggende plaatsen, nodigt de Nieuw-Vossemeerse carnavalsvereniging iedereen uit om in het eigen dorp naar het Jan Keller Bal te komen, dat vanavond om 21.00 uur begint in de Dorpsherberg op de Hoogte.

Prins Ruud I met zijn gevolg en de Vosseblaozers zijn geheid van de partij en voor de benodigde (muzikale) sfeer is ook dj/zanger Christ Antonissen aangetrokken. Dat alles onder het carnavalsmotto van 2015 ‘As je vor pret band!’ en wat er verder allemaal nog meer gaat gebeuren, moet nog even een verrassing blijven.

Traditiegetrouw houdt BC d’Ôôgte op zaterdag 31 januari haar eigen feestavond, met van 20.00 tot 21.30 uur presentatie van de nieuwe carnavals- annex prinsenwagen, en tot in de late uurtjes volop gezelligheid bij het Wagenhuis. Met muziek van meerdere dweilbandjes en dj Ton Peeters.

Zondag 1 februari is het de beurt aan de jonge Voskes en Vossinnekes, voor wie dan de 1ste Kindermiddag wordt gehouden in gemeenschapshuis De Vossenburcht, met de verkiezing van het jeugdgevolg.

Vrijdag 6 februari gaat de pret weer verder, met de jaarlijkse feestavond van BC PZN op het bedrijventerrein van Van Tilburg aan de Stoofweg 9, waar om 19.30 uur eerst een kinderdisco wordt gehouden. Aansluitend komen de jongeren en volwassenen aan hun trekken. Dweilbandjes en dj Peer verzorgen de muziek en het mag voor zich spreken dat PZN bij deze gelegenheid z’n nieuwe carnavalswagen aan het publiek presenteert.