Carnaval in Peeloofdurp zet volgende stap

DINTELOORD – Enkele jaren nadat een groepje Dinteloorders besloot om het carnavalsfeest in het dorp – dat was doodgebloed – nieuw leven in te blazen, zet ‘Organisatie Carnaval Peeloofdurp’ een volgende stap. De geboorte van een heuse stichting ‘Stichting Carnaval Peeloofdurp’ (SCP) is inmiddels een feit.

De stichting krijgt een fors bestuur: naast voorzitter Stephan Luyks, secretaris Carlo Baas en penningmeester Erica Willems nemen daarin ook zitting: Wim van den Bosch, Ineke van den Bosch, Maaike Visser, Richard Wessels, Monique Baas, Will Vriens, Ellen Verhoeven, Hans Bolluijt, Shirley de Meer en Colinda de Pender.

‘Gin zee t’oog’

De initiatiefnemers hebben vanaf 2016 al de nodige zaken op stapel gezet. In het startjaar telde Peeloofdurp al weer vijf bouwclubs en dat bood perspectief voor het uitbreiden van de optocht. Ook het ‘Loofbal’ op 11-11 zag het levenslicht, de Peeloofkrant – een van de vroegere tradities van de Peeloofridders – werd in ere hersteld en de ‘Gouden Pee’, waarmee een dorpsgenoot in het zonnetje wordt gezet, zag het daglicht. Na de optocht van 2017 was de organisatie vastberaden om de optocht 2018 tot een nog groter evenement te maken. Dat lukte en het initiatief werd beloond met grote publieke belangstelling. Een stimulans om met nog meer energie verder te gaan onder het motto ‘Gin zee t’oog’.

Verder uitbouwen

Het plan is om de komende jaren met nieuwe evenementen te komen. Ook zullen de scholen worden bezocht om de kinderen verder te stimuleren. Aan de scholenoptocht wordt niet getornd. Niet nodig ook, want die weet zich ieder jaar prachtig staande te houden. Wel wordt er bij de grote optocht op 4 maart een categorie voor de jongsten gecreëerd.
De kersverse stichting kan overigens altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Wie zich wil aansluiten kan een berichtje sturen naar carnavalpeeloofdurp@gemail.com

Foto: Van links naar rechts: Secretaris Carlo Baas, penningmeester Erica Willems en voorzitter Stephan Luyks. Zij vormen met nog tien Dinteloordse carnavalsliefhebbers het bestuur van de nieuwe stichting SCP.