Carla Beerendonk: “Tai Chi is heel goed voor je balans en evenwicht; een bewegingsleer om gezond te blijven”

STEENBERGEN – In de tweede week van september start gediplomeerd Tai Chi docent Carla Beerendonk met Tai Chi lessen in het Cromwiel. “Er hebben zich reeds een aantal belangstellenden opgegeven en ik verwacht dat er voldoende aanmeldingen zullen volgen”, zo stelt Carla Beerendonk. Ze gaat van start met twee groepen: een middag- en een avondgroep.

Ze legt uit waarom Tai Chi zo goed is voor zowel jongeren als ouderen. “Tai Chi is een oude Chinese bewegingsleer, afkomstig uit de vroegere verdedigingssport. Het is een van de vijf pijlers die al eeuwen lang door Chinezen wordt beoefend. Hierbij zijn bewustwording van lichaamshouding, balans en evenwicht belangrijk. Maar ook bijvoorbeeld ademhaling. Bij Tai Chi wordt gewerkt met positieve energie”.

Het hoofd leegmaken

“Het is ook een mogelijkheid om gewoon lekker bezig te zijn. We leiden allemaal een druk leven, er moet van alles. Vaak moeten veel ballen in de lucht worden gehouden. Via Tai Chi lukt het om het hoofd leeg te maken, tot rust te komen. En doordat het lichaam in balans raakt worden ook veel toekomstige klachten voorkomen”.

Van 8 tot 88

Carla Beerendonk beoefende jarenlang zelf Tai Chi en volgde een opleiding tot gediplomeerd leraar. Ze geeft sinds zesenhalf jaar les aan groepen in Bergen op Zoom en Nieuw-Vossemeer. “Sinds januari woon ik in Steenbergen en hier kwam ik tot de ontdekking dat er geen Tai Chi lessen meer worden gegeven. Vandaar dat ik besloot om zelf groepen op te starten. Die zijn toegankelijk voor deelnemers van 8 tot 88 jaar. Want niet alleen voor volwassenen is dit heel goed, ook jongeren hebben er zeker baat bij. De vorm die ik doceer heet Tai Chi Tao, het is de meest laagdrempelige vorm”.

Nadere informatie: www.zwartekraanvogel.nl
Opgave voor Tai Chi: via c.beerendonk@zwartekraanvogel.nl of telefoon 06 14 643 538. Lessen zijn op dinsdag (vanaf 7 september) tussen 13:30 en 14:30 uur en op donderdag (vanaf 9 september) tussen 20:00 en 21:00 uur in het Cromwiel.