Caravanbeurs trekt aardig wat potentiele kopers

STEENBERGEN – Met de vakantie en vrije dagen in het vooruitzicht, trok de caravanbeurs afgelopen weekend een behoorlijke stroom bezoekers. Naast het bekijken van verschillende modellen was er ook allerlei lekkers te proeven en stond er een springkussen voor de kinderen. Het was de derde keer dat Omnia Heijmans Caravan en Camper Service de dag organiseerde, en inmiddels heeft het evenement al wat meer bekendheid. “De meeste mensen kennen ons van de Autoschade Service, en op zo’n dag als deze kunnen we mensen laten zien wat we op het gebied van caravans en campers te bieden hebben”, zegt Arjan Heijmans.

Naast de uitleg over de mogelijkheden op het gebied van schadeherstel en onderhoud, stonden er dit jaar ook occasions op het terrein. Alsof het een echte camping was, zaten de verkopers voor hun tweedehands caravan of camper in de hoop deze aan de man te kunnen brengen. Zo ook Ton Helbers, die samen met z’n vrouw en zoon maar liefst drie caravans te koop aanbiedt. “Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Ik ben altijd op zoek naar speciale modellen die ik vervolgens opknap. Ik heb vandaag al een serieus geïnteresseerde voor een van mijn caravans gehad.”

Vrijheid

Aan de overkant bekijken Marga van der Kreek en Rien Huijgens het interieur van een camper uit 1992. Ze zijn al een tijdje aan het rondkijken wat er te koop is op dit gebied en dit exemplaar maakt een goede kans. “Hij ziet er goed uit en de prijs, 5600 euro, past binnen ons budget. Ik vind dit een goede plek om een camper te kopen omdat ze hier niet met van die gelikte verkooppraatjes komen”, zegt Rien Huijgens. Waar ze naar toe zouden willen met de camper ligt nog helemaal open. “Het is juist die vrijheid die op reis gaan met een camper zo aantrekkelijk maakt”, vindt zijn partner Marga van der Kreek.

Volgens Arjan Heijmans een geslaagde dag. “Zo’n 75 procent van de bezoekers was serieus geïnteresseerd. Ook de lokale ondernemers hebben elkaar hier kunnen ontmoeten en dat levert vaak weer interessante samenwerkingen op.”

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl