Campagne ‘Brandveilig leven’ van start

NIEUW-VOSSEMEER – Bij Jan en Rita Akkermans in Nieuw-Vossemeer kwam vanmiddag met zwaailichten en al de brandweer voorgereden. Niet omdat er iets loos was, gelukkig, maar voor de start van de campagne ‘Brandveilig leven’. In het kader daarvan hing loco-burgemeester Cors Zijlmans een koolmonoxidemelder op bij de familie Akkermans, waar onder leiding van Rinus van den Kieboom van de brandweer Midden- en West-Brabant vervolgens de eerste ‘Home Safety Check’ werd uitgevoerd.

De campagne ‘Brandveilig leven’ moet de inwoners van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, waartoe ook de gemeente Steenbergen behoort, bewust(er) maken van de brand(veiligheids)risico’s in en om hun woning. Voorlichting speelt hierbij een belangrijke rol, daarom zijn er elk jaar ook bijeenkomsten onder de noemer ‘Broodje Brandweer’.

Inwoners schuiven dan aan bij de korpsen in hun woonplaats, om zich te laten informeren op het gebied van brandpreventie en wat zij het beste kunnen doen als het onverhoopt toch mis gaat. ,,We hopen met deze campagne het aantal branden terug te dringen, alsmede het aantal slachtoffers en de schade als gevolg van brand zoveel mogelijk te beperken,’’ vertelde Zijlmans, die dus hoogstpersoonlijk de koolmonoxidemelder bevestigde in huize Akkermans, waar al wel vier rookmelders ophingen, zo bleek uit de ‘Home Safety Check’.

Tijdens de controle werd o.a. ook gekeken naar vluchtwegen, de staat van de bekabeling en het materiaal van meubilair en dergelijke.

Wie het risico op brand in zijn woning ook wil verkleinen door een ‘Home Safety Check’ uit te voeren, kan voor nadere informatie terecht op www.gemeente-steenbergen.nl

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl