Buurtpreventieteam ‘StrieneZuid’ breidt gebied uit en zoekt vrijwilligers

STEENBERGEN – Bijna vier jaar nu is het buurtpreventieteam ‘StrieneZuid’ actief. Geconstateerd wordt dat in het werkgebied van het team het aantal inbraken in woningen en auto’s tot nul zijn gereduceerd. Daarbuiten vinden ongewenste praktijken plaats. Reden voor de buurtpreventiegroep om het werkterrein te willen uitbreiden. Hiervoor is wel de hulp van buurtbewoners nodig.

‘StrieneZuid’ surveilleert in de driehoek Oudlandsestraat – Seringenlaan en Plataan-Esdoornstraat. Dat gebeurt met een team van zo’n 60 lopers. De meesten van hen wonen in genoemde driehoek. Omdat nu juist de ongewenste praktijken plaats vinden tussen Esdoornstraat-Plataanstraat en Molenweg neemt het buurtpreventieteam het initiatief om hun werkgebied uit te breiden. Ze willen de bewoners in dit gebied hierbij betrekken.  Hiertoe wordt op een nog te bepalen datum en plaats een informatieavond voorbereid.

Aanmelden

Tijdens de avond wordt een toelichting gegeven over het lopen van wijkronden. Bewoners worden opgeroepen om zich hiervoor aan te melden. Daartoe zijn huis-aan-huis flyers en aanmeldformulieren verspreid. Het aanmeldformulier kan ook worden gedownload via www.buurtpreventiesteenbergen.nl. Door in het menu ‘Kernen’ te kiezen en ‘uitbreiding werkgebied buurtpreventie StrieneZuid wordt een artikel over de uitbreidingsactie getoond. Onder aan de tekst kan worden geklikt op de link naar het aanmeldformulier. Na invullen kan dit worden gemaild naar: strienezuid@gmail.com.

Nadat alle aanmeldingen zijn ontvangen en verwerkt ontvangen de aanmelders nadere informatie over tijdstip en plaats van de vrijblijvende informatieavond(en).