Buurten gezelliger, socialer en veiliger dankzij Burendag

STEENBERGEN en KRUISLAND – In het kader van Burendag 2017, zijn afgelopen weekend in Steenbergen en Kruisland verschillende buren de straat opgetrokken om elkaar te ontmoeten en activiteiten met elkaar te ondernemen. Voor de twaalfde keer op rij werd het feest op de 4e zaterdag van september door Douwe Egberts en het Oranje Fonds georganiseerd met als doel om buren met elkaar in contact te brengen.

Tot 18 augustus konden activiteiten worden aangemeld, waarvoor tegelijkertijd een financiële bijdrage kon worden aangevraagd. Van de ruim achthonderd aanmeldingen in de provincie Noord Brabant,  kwamen er dit jaar zeven uit de kernen Kruisland en Steenbergen.

Kruisland

In Kruisland resulteerde dit in een nuttig en aangenaam samenkomen in de Wethouder Swagermakerstraat. Hier werd eerst het pleintje in de straat opgeknapt, waarna de bewoners zichzelf ter afsluiting trakteerden op een gezellige straatbarbecue.

Steenbergen

In Steenbergen werd de Vlierstraat opgeknapt en gepimpt, in de Zilverdenstraat werden boompjes geplant, aan de Noorddonk werd een nieuw hekwerk geplaatst waarna ook hier de dag werd afgesloten met een barbecue en in de Wouwsestraat werd een minibuurtbibliotheek georganiseerd. In het Hof van Steenbergen stond de burendag in het teken van kinderspeeldag en buurtvereniging ’t Drievierde hebben kosten nog moeite gespaard door op het centraal gelegen veldje een heuse roofvogelshow te organiseren en alvast de lijnen uit te zetten voor de centraal gelegen jeu-de-boules-baan. 

Foto’s: Kinderspeeldag in het hof van Steenbergen en burendag in ’t Drievierde

(Door Mascha Diaz)