Buurtbusvereniging dringend op zoek naar nieuwe vrijwillige buschauffeurs

ANNA JACOBA POLDER – Het enige openbaar vervoer tussen Steenbergen en Anna Jacoba Polder wordt verzorgd door een groep vrijwilligers. Zij rijden met de buurtbus dagelijks acht keer op en neer tussen beide plaatsen en voorzien in een duidelijke behoefte. Het team van vrijwilligers behoeft echter aanvulling, vandaar een oproep voor nieuwe vrijwilligers.

De Buurtbusvereniging zorgt ervoor dat de buurtbus 8 keer per dag op en neer rijdt tussen beide plaatsen. Onderweg worden Sint Philipsland, Nieuw-Vossemeer, Heense Molen en De Heen aangedaan. Om de dienst goed te laten verlopen zijn 20 vrijwilligers nodig.
In principe heeft iedere vrijwillige chauffeur éénmaal per week dienst en per dag rijden drie chauffeurs. De tijdstippen zijn in overleg met de coördinator.

De buurtbusvereniging verstrekt een kilometervergoeding van en naar het beginpunt van de rit en er zijn regelmatig gezellige bijeenkomsten om de onderlinge band tussen de chauffeurs stevig te houden. Wie de buurtbusvereniging als chauffeur wil steunen wordt verzocht om contact op te nemen via telefoon (0167) 572 326 of 06 25 385 530. Een email sturen voor nadere informatie kan ook: via wimquak@zeelandnet.nl.

Vrijwillig Buurtbuschauffeur Lia Suurlant uit St Philipsland is een van de vrijwilligers die het mogelijk maakt dat de bus op door de weekse dagen 8 keer per dag tussen Anna Jacoba Polder en Steenbergen rijdt. “Voor onze buurtbus vragen we niet alleen mannen, maar zeker ook vrouwen. Zelf rijd ik al meer dan tien jaar op de Buurtbus. We zijn met zes vrouwen, maar er kunnen er zeker meer bij”.

Foto: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant