Buurtbemiddeling Steenbergen zoekt bemiddelaars

STEENBERGEN – Begin dit jaar ging ‘Buurtbemiddeling in Steenbergen’ van start. Dit initiatief is bedoeld om te bemiddelen bij problemen tussen buren in een wijk. Dat komt regelmatig voor en in drie kwart van de gevallen zorgt buurbemiddeling voor een oplossing, zo laat de organisatie weten. Sinds 1 januari hebben 18 bewoners de hulp ingeroepen van buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling Steenbergen zoekt nu voor de uitbreiding van het team inwoners die het leuk vinden om de rol van vrijwillige bemiddelaar te gaan vervullen. Een startende buurtbemiddelaar krijgt een opleiding die wordt aangeboden door de organisatie ‘WijZijn’. Ze worden getraind in gespreksvoering en conflicthantering en het bieden van een luisterend oor aan beide partijen, zonder daarbij partij te kiezen. Ze dragen geen oplossingen aan, maar helpen buren om samen een oplossing te vinden. 

Belangstellenden worden verzocht om contact op te nemen met het team buurtbemiddeling. Dat kan door te bellen naar 06 58 990 383 of via een mailbericht te sturen naar buurbemiddelingsteenbergen@wijzijntraversegroep.nl.