Buurtbarbecue Watertorenweg smaakt naar meer.

STEENBERGEN – In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe bewoners aan de Watertorenweg gekomen. Reden om kennis te maken met elkaar. Hoe kan dat beter dan tijdens een gezellige barbecue met de hele straat.

Het is fijn als je de buren kent

Liset, Eliane en Irene wonen naast elkaar aan de Watertorenweg. Liset al jaren, maar Irene en Eliane moeten nog een beetje wennen. Toch hebben ze samen een buurtbarbecue georganiseerd. Waarom? “Het is fijn om je buren te kennen” vertelt Liset. “Wij wonen hier al jaren, kenden de buren, maar de afgelopen jaren is er veel verloop geweest. Mensen gingen verhuizen of zijn overleden, en dan gebeurt er van alles in de straat.” “De man van Liset hielp ons tijdens het klussen, en dan krijg je al snel contact met elkaar” vult Irene aan. Toen ook Eliane en haar gezin in hun huis trokken besloten de drie dames een barbecue te organiseren. Alle buren werden uitgenodigd. Slechts enkele buren deden niet mee of waren met vakantie.

Volgend jaar weer, zeker weten

Zaterdagmiddag werd een tent opgezet, slingers opgehangen en een springkussen voor de kinderen geplaatst. De barbecue ging aan en al snel was het ijs gebroken. “Ik vind het geweldig wat die dames geregeld hebben” knikt Kees Hagens. Hij woont het langst in de Watertorenweg. “Het is fijn met iedereen kennis te maken. Je weet maar nooit wanneer je elkaar nodig hebt. Vooral nu er zoveel nieuwe mensen wonen is het fijn van elkaar te weten wie je bent.” Eliane woont nog niet zo lang in Steenbergen. “Ik moest vanmiddag wel lachen toen één van de buren kwam aanlopen. Ik zie haar regelmatig bij het benzinestation, maar wist niet dat we bijna buren zijn.” Ondertussen zijn de kinderen klaar met eten en vermaken ze zich i het springkussen. De barbecue ligt vol, de glazen zijn gevuld en de buren leren elkaar beter kennen. “Volgens mij is ons idee geslaagd” glundert Irene. “Dit doen we volgend jaar zeker wéér.”

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl