Buslijn 102 blijft voorlopig Nieuw-Vossemeer aandoen

NIEUW-VOSSEMEER – Inwoners van Nieuw-Vossemeer die gebruik maken van de buslijn 102 van Connexxion kunnen voorlopig opgelucht ademhalen. De Provincie Zeeland heeft in een reactie aan wethouder Wilma Baartmans laten weten dat de lijn in ieder geval tot 2025 in Nieuw-Vossemeer zal blijven stoppen.

Er zijn plannen bij de Provincie Zeeland om de snelheid op de route te verlagen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het terugbrengen van de snelheid heeft als gevolg dat de bus langer over de route zal doen. Connexxion gaf vervolgens aan dat het dan niet meer mogelijk is om Nieuw-Vossemeer aan te doen.

Na 2025 onzeker

Het college van B&W is vervolgens in de pen geklommen en heeft verzocht dit besluit te heroverwegen, aangezien de busverbinding van groot belang is voor de inwoners van het dorp. De Provincie Zeeland heeft nu besloten de snelheidsverlaging niet voor 2025 door te voeren. Ondertussen worden er wel alternatieven onderzocht in het kader van het programma Slimme Mobiliteit. Ook is er aan de Provincie Noord-Brabant gevraagd of Arriva de busbediening van Nieuw-Vossemeer kan overnemen. Die zien daar (nog) geen mogelijkheden voor.

De halte van buslijn 102 in Nieuw-Vossemeer stond al eerder ter discussie. In 2015 dreigde Connexxion die te schrappen, maar na een handtekeningenactie werd dat voorkomen.