Burgerraadslid Janine Bers wijst op ontbrekende straatverlichting langs deel Afgeslechtedijk

STEENBERGEN – Janine Bers van de Volkspartij heeft het college artikel 40-vragen gesteld over het fietspad op de afgeslechte dijk – tussen Welbergswegje en Boonhil – waar verlichting ontbreekt.

“Het fietspad ligt naast een slootje. In de donkere uren rijdt het autoverkeer er met groot licht waardoor fietsers sterk worden verblind en het fietspad niet of nauwelijks nog kunnen zien”, zo stelt het burgerraadslid namens de fractie van de Volkspartij. Ze geeft aan dat enkele inwoners al een contact hebben opgenomen met de gemeente met de vraag om wat extra lantaarnpalen, maar dat deze er nooit zijn gekomen.

Janine van Bers vraagt het college om er zo snel mogelijk de ontbrekende lantaarnpalen te plaatsen.

Slechte verlichting kassengebied

Ook Danker Kouwen stelde namens de fractie van de Volkspartij artikel 40-vragen over de openbare verlichting in het kassengebied Westland. “Vanuit de samenleving komen vragen en opmerkingen over de onvoldoende verlichting in de Westlandse Langeweg en in de Stierenweg. Deze worden druk bereden door het bestemmingsverkeer voor de kassen, maar ook door scholieren en inwoners van met name Nieuw-Vossemeer en Lepelstraat. Danker Kouwen vraagt het college of ze dit wil aanpakken, wil komen met een kostenbegroting en of er ruimte op de begroting is om plaatsing van extra verlichting te realiseren.

Foto: zo donker is het ’s avonds en ’s nachts bij het fietspad dat naast een gedeelte van de Afgeslechtedijk – tussen Welbergswegje en Boonhil – ligt.

Beelden bij dit artikel