Burgerraadslid Jan Veraart verontrust over Westlandse bunkers

STEENBERGEN – Jan Veraart van partij Gewoon Lokaal! werd door Steenbergenaren gewezen op de werkzaamheden die plaatsvinden of hebben gevonden rond de vier bunkers die in het Westland staan. Bij de bunkers is een puinbreker aan het werk. Het burgerraadslid klom in de pen en stelt hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

“De bunkers zijn niet vrij toegankelijk. Het is verboden gebied. Ik heb ook geen informatie over wie de eigenaar van deze vier bunkers is. Ik kreeg zelfs van iemand te horen dat er een bunker zou zijn verdwenen. Maar naspeuring via Google liet zien dat dit niet het geval is. Er horen vier bunkers in de buurt van de Zonnekreekseweg te staan en die staan er dus nog”, vertelt het burgerraadslid desgevraagd. “Ik ben gaan kijken en heb gezien dat er een puinbreker aan het werk is geweest. Er liggen behoorlijke hoeveelheden puin. Nu hoop ik maar dat het slechts om het schoon- en vervolgens leegmaken van deze bunkers gaat. Het zijn immers historische oorlogsmonumenten. Die mogen niet verdwijnen. Vandaar mijn vragen aan het college”, aldus Jan Veraart.

“Bunkers moeten ongeschonden blijven”

Hij vraagt burgemeester en wethouders of deze op de hoogte zijn van werkzaamheden aan de bunkers en wat de aard van de werkzaamheden is. Ook vraagt Veraart of de bunkers toch ongeschonden blijven en tot slot wil hij graag weten wat de verdere plannen zijn. “Hopelijk worden de bunkers namelijk in de toekomst toegankelijk voor publiek. Maar het belangrijkste vind ik dat ze ongeschonden blijven. Dat was voor zover ik weet ook altijd de bedoeling. Zelfs bij de aanleg van de A4 is immers rekening gehouden met de bunkers en werd het tracé hierop aangepast”. Veraart wacht nu de antwoorden van het college af.

Foto’s: Jan Veraart, Gewoon Lokaal!