Burgerraadsleden geïnstalleerd 

STEENBERGEN – In de raadszaal van het gemeentehuis zijn donderdagavond zeven burgerraadsleden geïnstalleerd. Deze burgerleden ondersteunen de gekozen volksvertegenwoordigers van de verschillende fracties bij hun werkzaamheden. Al deze burgerleden stonden op de kieslijst van de partijen, maar kwamen bij de verkiezingen niet in de raad. Door voor het burgerlidmaatschap te kiezen kunnen zij toch hun steentje bijdragen. Burgemeester Ruud van den Belt nam de eed of belofte af tijdens een besluitvormende vergadering. 

Voorafgaand aan de benoemingen werd er unaniem akkoord gegaan met een initiatiefvoorstel van Nadir Baali van de PvdA. Hij wilde graag twee burgerraadsleden aan zijn fractie toevoegen. Voorheen waren de regels dat eenmansfracties zoals die van de PvdA, recht hebben op één burgerlid en grotere fracties op twee burgerleden. Doordat Baali door de andere partijen werd gesteund in zijn verzoek om extra ondersteuning, kon Bart Mees bij het rijtje burgerraadsleden gevoegd worden.

Foto: Alle geïnstalleerde burgerraadsleden op een rij (v.l.n.r.): Bart Mees (PvdA), Jurgen Huijbregts (CDA), Dennis van Agtmaal (Gewoon Lokaal!), Martin den Broeder (Gewoon Lokaal!), Theo van Es (VVD), Joop Stoeldraijer (PvdA), Kees-Jan Langenberg (VVD).

Tekst en foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl