Burgemeestersbezoek bij jubileumviering Databyte

STEENBERGEN – Vrijdag 10 november bestond DataByte op de kop af 30 jaar. En dat is in de automatiseringsbranche een opvallende leeftijd, want deze bestaat niet eens zoveel langer. Oprichter John Heijnen werd op deze dag door zijn medewerkers in het zonnetje gezet en tevens verrast met een bezoek van burgemeester Ruud van den Belt.

Op 17-jarige leeftijd richtte John Heijnen DataByte op. Hij deed dat vanaf zijn zolderkamer in zijn ouderlijk huis in de Van Bredastraat in Steenbergen. Op zaterdagen laadde hij zijn auto vol met computers om tal van gezinnen te voorzien van hun eerste pc. Het succes was ongekend en al snel ontstond een computerwinkel, eerst aan de Zilverhoek 5.

DataByte kwam in 1995 al in aanraking met de zakelijke markt door succesvol PC-privé projecten op te starten. De groei zette door en daardoor kon in 2003 het huidige pand aan de Drukkerij 3 worden betrokken. In 2004 besloot Heijnen zijn bedrijf voor tweederde te verkopen en werden Ton Moerkens en John de Jongh mede-eigenaren van DataByte. Dit bleek een goede beslissing want de groei zette onverminderd door. Tien jaar later richtte  DataByte zich volledig op de zakelijke markt en ontstond de samenwerking met Informatique, dat de particuliere klant ging bedienen.

Landelijk actief

Tegenwoordig bedient DataByte landelijk meer dan 500 organisaties op het gebied van ICT en software en is er een tweede vestiging in Berkel en Rodenrijs. “Met ruim 85 collega’s werken we dagelijks om de klantverwachtingen te overtreffen. Dat is het recept voor loyale klanten”, zo laat het bedrijf weten.  Burgemeester Van den Belt zwaaide tijdens zijn bezoek de jubilaris lof toe: “DataByte is niet weg te denken in de automatiseringsbranche in onze regio. We zijn hier met recht niet gewoon trots, maar apetrots op. DataByte is een diamant in onze gemeente”, zo vindt hij.