Burgemeester waarschuwt ondernemers voor verhuur aan onbekenden

STEENBERGEN – In een brief aan het Ondernemersplatform Steenbergen en ZLTO Steenbergen roept burgemeester Van den Belt ondernemers op om alert te zijn wanneer zij worden benaderd door onbekenden die bedrijfsruimte willen huren. Er bestaat gevaar dat deze gebruikt gaan worden als hennepkwekerij of drugslaboratorium. Van den Belt geeft in zijn brief aan dat hij begrijpt dat ondernemers vrijkomende of al langer leegstaande bedrijfsruimten graag willen verhuren. Drugscriminelen kunnen er belangstelling voor hebben – zeker voor panden die afgelegen liggen – en willen vaak fikse huur betalen.

Sluiting bij overtreding

Maar als maatregel ter ‘bescherming van de openbare orde en veiligheid’ kan dit de verhuurders duur komen te staan. Want met de ‘wet Damocles’ in de hand kan een ruimte die wordt gebruikt voor drugsproductie of –handel voor minimaal drie maanden tot enkele jaren worden gesloten. En dan zijn de verhuurders flink gedupeerd, als kan worden aangetoond dat ze konden weten of vermoeden dat hun pand voor dergelijke doeleinden wordt gebruikt, zo is de waarschuwing.

Alert zijn

“Voorkomen is beter dan genezen. Als iedereen alert is en zoveel als mogelijk is meewerkt aan het tegengaan van de bouw of inrichting van drugslaboratoria of hennepplantages wordt onze gemeente een stuk veiliger en daar zijn we allemaal bij gebaat”, aldus Van den Belt in zijn brief.