Burgemeester verrast Vosmeerse Sinterklaasorganisatie met Heraut

NIEUW-VOSSEMEER – Dat Sinterklaas niet het alleenrecht heeft op het uitdelen van cadeautjes, bewees burgemeester Saskia Bolten vanmiddag bij de uitreiking van de Heraut aan de Stichting Sint Nicolaas Comité in Nieuw-Vossemeer.

Deze organisatie zorgt al ruim 75 jaar voor het goede verloop van de intocht van de goedheiligman in het dorp. Meer dan genoeg reden, zo voerde de burgemeester aan, om de onderscheiding toe te kennen.

Voorzitter Jos van Treijen trekt inmiddels al meer dan een kwart eeuw de kar van het comité, hij mocht de oorkonde en het beeldje dan ook in ontvangst nemen. Hij toonde zich hiermee zeer verguld en bedankte niet alleen de burgemeester, maar ook alle vrijwilligers die het jaarlijkse Sinterklaasfeest in Nieuw-Vossemeer telkens weer tot een groot succes maken.

Dat was vanmiddag niet anders. Na de intocht van de Sint en zijn Pieten, genoot de Nieuw-Vossemeerse jeugd met volle teugen van de kindermiddag in gemeenschapshuis De Vossenburcht, waarbij het toneelspel ‘De Pepernotenboom’ werd opgevoerd. Er dreigde even een groot tekort aan pepernoten, maar uiteindelijk kwam alles gelukkig weer op z’n pootjes terecht.