Burgemeester verorbert keizersmaal met leerlingen Nieuwe Veste

STEENBERGEN – Ontbijten met de burgemeester, dat doe je maar één keer in je leven, stelde leerlinge Linda Scherpenisse uit groep 7/8 van basisschool de Nieuwe Veste. ,,Daarom is het zo bijzonder om dit te mogen meemaken.” Het ‘burgemeestersontbijt’ in het gemeentehuis vond vanochtend plaats in het kader van het Nationaal Schoolontbijt en in samenwerking met stichting Make a Wish.

Doel van het Nationaal Schoolontbijt is kinderen bewust maken hoe broodnodig goed ontbijten is voor je gezondheid. ,,Eigenlijk moet je het zo zien,” begon burgemeester Joseph Vos zijn toespraak. ,,Iedere dag eet je een keizersmaal, koningsmaal en een zwerversmaal. Precies in deze volgorde. Het ontbijt is dus belangrijker dan het avondeten. Helaas wordt er nogal eens in verkeerde volgorde gegeten en dat is jammer. Deze ochtend eten we met z’n allen een écht keizersmaal.”

Voor Linda Scherpenisse is het eten van een stevige maaltijd in de ochtend niks nieuws. ,,Ontbijten is heel belangrijk, dat doe ik daarom thuis ook altijd uitgebreid.” Ook burgemeester Vos zegt ’s morgens altijd goed te eten. ,,Het is ook een moment voor mijn vrouw en mij om nog even samen te zijn voorafgaand aan de werkdag.”

Zieke kinderen een leuke dag bezorgen

De stichting Make a Wish was aanwezig om de scholieren tijdens het ontbijt uit te leggen over zieke kinderen die net als zij een leuke dag verdienen. ,,Soms heb je weleens een dag die zo leuk was, dat je nog de hele avond vrolijk bent. Ons doel is om ook zieke kinderen dat gevoel weer te geven, ze een twinkeling in de ogen te bezorgen.” Na het ontbijt werd er namens de gemeente Steenbergen een cheque van 675,00 euro uitgereikt voor dit goede doel.

Het schoolontbijt werd verzorgd door Het Bakhuys en Albert Heijn Achterberg. Terwijl de burgemeester aan tafel zat met de kinderen van de Nieuwe Veste, schoven de wethouders Petra Lepolder en Cors Zijlmans aan bij de leerlingen op de Maria Regina en de Gummarusschool. Hun collega Vincent van den Bosch nuttigt het schoolontbijt vrijdag op de Pius X.