Burgemeester Van den Belt: “Ik kan niet wachten om echt te beginnen”

STEENBERGEN – "Tsja, daar sta je dan", burgemeester Ruud van den Belt (53) kon het maandagavond tijdens zijn 'maidenspeech' als eerste burger van de gemeente Steenbergen slechts met moeite bevatten. In de raadsvergadering die eraan vooraf ging, zette hij zijn handtekening naast die van de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, waarmee zijn beëdiging officieel werd. Ook ontving hij uit handen van waarnemend voorzitter van de raad, Jeroen Weerdenburg, de ketting horende bij het ambt.

Officiële handelingen die het echter nog niet tastbaar genoeg maakten voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Steenbergen. De dag van morgen, de dag waarop hij écht aan de slag kan gaan, is het moment waarop de droom werkelijkheid wordt. "Ik kan niet wachten om te beginnen,” aldus een ongeduldige Van den Belt. “Om echt aan het werk te gaan om onze mooie gemeente positief op de kaart te zetten." Hij zette zijn woorden kracht bij met een klap met de hamer, zijn eerste in de hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad van Steenbergen.

Ouderlijk nest

Het was tevens het moment waarop de bijzondere raadsvergadering besloten werd en de aanwezigen de kans kregen om Ruud van den Belt en zijn echtgenote Angela de hand te schudden. Ook zoon Rick was bij de installatie aanwezig. De nieuwe baan van zijn vader en de daarmee samenhangende plicht om te verhuizen naar de gemeente Steenbergen is voor hem aanleiding het ouderlijk nest te ontvliegen. "Zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee combineert Rick met het werk van vrijwillig brandweerman bij de brandweer van Geertruidenberg. Hij wil zijn maatjes niet in de steek laten. Een blijk van saamhorigheid en teamgeest die ik kan waarderen," aldus de nieuwbakken burgemeester.

IJver en engagement

Voorafgaand aan de installatie deelde de Commissaris van de Koning zijn eigen ervaring met Van den Belt met het publiek: "Het is voor hem een droom die uitkomt. Hij heeft de ambitie om het goed te doen en staat echt te trappelen om te beginnen. Hij heeft zich enorm voorbereid en ingewerkt waarmee hij ijver en engagement toont. Alsmede geestdrift en ambitie om samen met u uw stad verder te brengen. Ook met de nodige humor."

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant