Burgemeester sluit ‘drugswoning’ op Welberg

WELBERG  – Burgemeester Ruud van den Belt heeft vandaag een woning aan de Kapelaan Kockstraat 13 op de Welberg voor een periode van drie maanden gesloten. In deze woning werden op 17 februari jongstleden door de politie stoffen voor de productie van GHB (harddrugs) aangetroffen. Ook trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De bewoner zelf werd toen zwaar onder invloed van drugs en gewond aangetroffen. De verwondingen waren door hemzelf aangebracht.

Burgemeester Van den Belt: “Het schakelbord in de meterkast stond indertijd op het punt stond van doorbranden. Een levensgevaarlijke situatie waarmee de bewoner niet alleen zichzelf, maar ook de omwonenden in gevaar heeft gebracht. Bovendien staat de woning in de buurt van een basisschool; de risico’s die productie van en handel in drugs met zich meebrengen zijn niet te overzien. Daarom sluit ik de woning voor een periode van drie maanden.’’

Opiumwet

Sinds 1 januari 2019 is het op basis van een nieuw artikel in de Opiumwet mogelijk een pand te sluiten als er sprake is van zogenaamde voorbereidingshandelingen, in dit geval voor het produceren van harddrugs. De tijd tussen het constateren van het strafbare feit en het besluit tot sluiting van de woning, is nodig om de gehele procedure te doorlopen. De woning is van 19 april 2019 tot 19 juli 2019 gesloten.