Burgemeester roept inwoners op zich aan te melden bij Burgernet

STEENBERGEN – Vooruitlopend op de start van de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’, waaraan ook de gemeente Steenbergen meedoet, roept burgemeester Saskia Bolten alle inwoners op om zich te laten registreren via www.burgernet.nl

,,Samen kunnen we Steenbergen nóg veiliger maken. Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden,’’ zo stelt de burgemeester.

Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak, tasjesroof of een vermissing, kan de politie ervoor kiezen om een Burgernet-actie op te starten. Burgernet-deelnemers in de desbetreffende omgeving krijgen dan een sms- of spraakbericht via hun (mobiele) telefoon.

Wie informatie over de kwestie kan verstrekken, wordt verzocht het gratis Burgernet-nummer 0800-0011 te bellen. Vanuit deze meldkamer wordt de informatie direct doorgegeven aan de politie.

Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernet-acties opgelost dankzij tips van de deelnemers.

1600 inwoners van de gemeente Steenbergen hebben zich in een eerder stadium al aangemeld voor Burgernet. Burgemeester Bolten hoopt van harte dat dit aantal flink toeneemt.

Aanmelden is mogelijk via http://www.burgernet.nl