Burgemeester roept in nieuwjaarstoespraak op tot verdere betrokkenheid

STEENBERGEN – ‘Samen sterk het nieuwe jaar in’. Onder dit motto werd zojuist via SLOS TV een bijzonder oudejaarsprogramma uitgezonden, dat in samenwerking met gemeente Steenbergen en Filmcollectief Steenbergen werd samengesteld. Naast een uitzending van het Bevrijdingsconcert uit 2019, was er een Oliebollenquiz, gevolgd door een jaaroverzicht dat werd afgesloten met de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Ruud van en Belt.

Normaliter zou deze toespraak te horen zijn op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Steenbergen. Die vindt om bekende redenen dit jaar niet plaats.

Terugblik

In zijn toespraak blikte de burgemeester terug op het afgelopen jaar dat vrijwel volledig werd beheerst door de pandemie. De sluiting van de horeca, de zwembaden, musea en bijvoorbeeld ook theaters. De eenzaamheid van veel alleenstaanden, de gevolgen van corona waarbij veel slachtoffers te betreuren vielen en het verdriet dat dit teweegbracht. Alle evenementen die werden afgelast en het sporten dat meer en meer onmogelijk werd.

Beroep op verantwoordelijkheid

“Wat waren het lange dagen en wat wordt er een ongelofelijk groot beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel van ons allemaal. Niemand uitgezonderd.
Door juist ook in deze periode zoveel mogelijk lokaal onze inkopen te doen en te blijven doen, laten we onze lokale ondernemers niet in de kou staan en beseffen we meer dan ooit hoe onmisbaar zij zijn voor de leefbaarheid in onze kernen”, aldus de burgemeester.

Klaarstaan voor elkaar

“Tegelijkertijd heeft deze coronacrisis ons eens te meer duidelijk gemaakt dat we in onze samenleving altijd voor elkaar klaarstaan. Niet zelden was het hulpaanbod zelfs groter dan de vraag, dat zegt genoeg.
Daarvoor verdienen we allemaal een groot compliment en dat geldt nadrukkelijk ook voor onze jongeren”.

Noodfonds

Hij haalde de beslissing aan van het gemeentebestuur om een noodfonds in te richten, gaf aandacht aan de creatieve oplossingen die her en der in de gemeenschap zijn bedacht en schetste een aantal zaken waar corona een streep door zette.
Vervolgens sprak Ruud van den Belt de hoop uit dat de komende vaccinatie de situatie sterk zou gaan verbeteren. De burgemeester besloot zijn toespraak met goede wensen aan het adres van alle inwoners, met dank voor hun betrokkenheid.

[ Tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]