Burgemeester lobbyt om ontgassen binnenvaart te stoppen

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – Burgemeester Ruud van den Belt is voortvarend aan de slag gegaan met het verzoek van de Volkspartij om iets te doen aan de problematiek rond het ontgassen door de binnenvaart op het Schelde-Rijnkanaal en het Volkerak. De partij kaartte de kwestie onlangs aan in de besluitvormende vergadering waarop de burgemeester beloofde zich erin te verdiepen. Hij heeft het inmiddels bij verschillende partijen aangekaart in de hoop daarmee het gewenste resultaat te behalen.

De minister heeft al besloten dat varend ontgassen door tankschepen in heel Nederland wordt verboden. Alleen geldt dit nog steeds niet op het Volkerak en de Rijn-Scheldeverbinding tussen Nieuw-Vossemeer en het Volkerak. De Volkspartij wil dat ook daar het verbod gaat gelden, omdat deze stoffen schadelijk zijn voor omwonenden, het milieu en de eigen bemanning.

In de editie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 23 juli staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie. Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.