Burgemeester legt nadruk op ‘samen sterk’ in nieuwjaarstoespraak

STEENBERGEN – We moeten er samen wat moois van maken in Steenbergen. Dat was de strekking van de boodschap die doorklonk in de allereerste nieuwjaartoespraak die burgemeester Ruud van den Belt maandagavond hield. De burgervader stond uiteraard stil bij de roerige tijden die Steenbergen de laatste drie maanden van het jaar beleefden als gevolg van de discussie rond de vluchtelingenproblematiek.  “Een kleine West-Brabantse gemeente werd in de landelijke media opeens een symbool van de heftigheid van emoties die een ingewikkeld wereldwijd vraagstuk met zich meebrengt.”

Ondanks de veelal negatieve media-aandacht die dit voor de gemeente betekende, legde de burgemeester in zijn toespraak de nadruk met name op de kracht tot samenwerken waar Steenbergen volgens hem in grote mate over beschikt. Als voorbeelden haalde hij onder meer initiatieven aan als de opknap van de begraafplaats in Dinteloord, de ijsbaan die de afgelopen weken de Markt van Steenbergen tot leven bracht, de kerstallentocht in Kruisland en de Halloweenviering in Welberg.

“Samen initiatieven steunen en verbindingen maken, is wat mij betreft het thema van het nieuwe jaar. Door middel van lokale initiatieven en door samenwerking met buurgemeenten op de Brabantse Wal. Ook in 2016 blijven we onze eigen kracht en identiteit versterken door samenwerking te zoeken.”

Als het aan Van den Belt ligt, mag er het komende jaar wel één wezenlijke verandering plaatsvinden in zijn gemeente. “We hoeven ons niet voortdurend op de borst te kloppen, maar we mogen best wat minder bescheiden zijn. We gaan er in 2016 onze schouders onder zetten om alle passie en betrokkenheid samen te brengen. Zodat we aan het eind van het jaar met trots aan iedereen kunnen laten zien waar Steenbergen voor staat. Want dat is Steenbergen meer dan waard.”

Inspirerende woorden waar de ruim 200 aanwezigen met overtuiging samen met hem het glas op hieven.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant