Burgemeester leest peuters voor

STEENBERGEN – Gisterochtend las burgemeester Ruud van den Belt de peuters van Zo kinderopvang op de locatie Zo op het podium voor. Dat gebeurde in het kader van de Nationale Voorleesdagen. De kleintjes luisterden vol aandacht naar een spannend verhaal uit het boek ‘Sssst de tijger slaapt’.  

Zo Kinderopvang vindt belangrijk dat wordt voorgelezen aan kinderen en doet daarom graag mee aan de Nationale Voorleesdagen. Naast het plezier dat voorlezen aan kinderen geeft, blijkt dat een kwartier per dag voorlezen hen voorziet van een betere woordenschat.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen.  

In Steenbergen gebeurde dat dus uit het prentenboek van het jaar: ‘Sssst, de tijger slaapt’.

Uitnodiging

Nadat het boek uit was vroegen de kleintjes of zij misschien een keer bij de burgemeester op bezoek mochten komen op het gemeentehuis. Dat vond deze goed idee en nodigde hij hen uit een keertje bij hem op kantoor te komen kijken.