Burgemeester koopt eerste loten van Zonnebloem Steenbergen|Welberg

STEENBERGEN/WELBERG – De jaarlijkse lotenverkoop van De Zonnebloem is weer begonnen. Vrijwilligster Corrie van Beurden van de afdeling Steenbergen/Welberg verkocht het eerste boekje met loten van het jaar aan burgemeester Ruud van den Belt.

De transactie werd geregeld door raadslid Nadir Baali, tevens voorzitter van de lokale Zonnebloem-afdeling. “Maar iedere vrijwilligersorganisatie in de gemeente Steenbergen die denkt dat mijn inzet kan bijdragen aan een goede verkoop, is van harte welkom,” benadrukt Van den Belt die zijn tien loten terug schonk aan het goede doel.

Iets extra’s

Van ieder verkocht lot gaat een groot deel van de opbrengst direct naar de afdeling die het verkocht en daar wordt het geld vervolgens goed besteed. “We hebben vanwege corona een moeilijk jaar achter de rug,” vertelt Corrie van Beurden. “Het doel van onze organisatie is sociale en recreatieve activiteiten te organiseren voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat kon dus echt niet het afgelopen jaar. Sinds januari doen we iedere maand iets extra’s voor onze 120 deelnemers. Ze krijgen een leuke puzzel, een doosje chocolade eieren met Pasen en binnenkort mogen ze een doosje aardbeien verwachten.”

Eenzaamheid is voelbaar

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar door deelnemers en vrijwilligers wordt reikhalzend uitgekeken naar het moment dat er weer bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd kunnen worden. Van Beurden: “De eenzaamheid is voelbaar. Onze deelnemers zitten vaak in een sociaal isolement en zijn ook gewoon bang om corona te krijgen.”
Gelukkig mochten de vrijwilligers van De Zonnebloem de laatste maanden wel gewoon op bezoek bij de mensen thuis en daar werd veel gebruik van gemaakt. “Als vrijwilliger ben je een klankbord voor de deelnemers. Zij betrekken je echt in hun leven.”

Echt feestjaar

In 2023 bestaat de afdeling Steenbergen/Welberg 45 jaar en het komende jaar staat dan ook in het teken van het vergaren van voldoende inkomsten om er een echt feestjaar van te maken. “We denken onder meer aan een boottochtje en een huifkartocht. Om dat te kunnen organiseren hebben we hulp van donateurs en sponsoren hard nodig.”
Voor nu ligt de focus eerst nog op de verkoop van de loten. Een lot kost twee euro en kan online besteld worden: https://www.zonnebloem.nl/zelf-loten-verkopen/p/ger-lodder. Mailen mag ook zonnebloemstb.welb@gmail.com.
Overigens is de afdeling Steenbergen/Welberg niet de enige Zonnebloem in de gemeente Steenbergen. Ook Kruisland en Dinteloord hebben afdelingen die graag hun lot in uw handen leggen.

Foto: Corrie van Beurden van De Zonnebloem afdeling Steenbergen/Welberg verkocht de eerste tien loten aan burgemeester Ruud van den Belt.
[ door Dasja Abresch ]