Burgemeester boos over lastigvallen gemeenteambtenaar

STEENBERGEN – In een persbericht maakt gemeente Steenbergen bekend dat gisteren aan het begin van de avond een van hun medewerkers is geïntimideerd door een burger. Deze heeft  de betreffende ambtenaar en zijn gezin thuis lastig  gevallen. De betreffende man heeft op de voordeur van de woning van de betreffende ambtenaar staan bonzen terwijl hij tal van verwensingen uitriep.

“ Dit voorval heeft veel indruk gemaakt op de betreffende ambtenaar en zijn gezin. Deze inbreuk op de privacy en de veilige leefomgeving van medewerkers van de gemeente Steenbergen neemt het college zeer serieus. Er zijn dan ook een aantal maatregelen getroffen”, aldus het bericht.

Straatverbod

De burgemeester legt de bewuste burger een gemeentehuisverbod op voor de komende vier maanden. Daarnaast geldt vanaf vandaag een straatverbod in de omgeving van de woning van de betreffende ambtenaar.

" Veiligheid waarborgen" 

Reactie burgemeester Van den Belt:  “Deze inbreuk op de privacy en de veilige leefomgeving van medewerkers van de gemeente Steenbergen tolereer ik absoluut niet. Iedereen die voor onze gemeente en onze gemeenschap werkt moet kunnen vertrouwen dat hij of zij dit te allen tijde in een veilige omgeving kan doen. Het mag niet gebeuren dat het gezin wordt geraakt. Ik doe er alles aan om de veiligheid rondom woon- en werkomgeving van medewerkers van de gemeente te waarborgen!”