Buitenpoli Bravis op nieuwe, maar vertrouwde stek

STEENBERGEN – De aanstaande sloop van verpleeghuis De Lindenburgh noopte het Bravis ziekenhuis de buitenpoli in Steenbergen (tijdelijk) te verhuizen. Een nieuw onderkomen werd gevonden in de ruimte aan de achterkant van woonzorgcentrum Onze Stede, waar de voorziening eerder ook al gevestigd was. Een wat krappere locatie, waar niettemin weer dezelfde specialismen en faciliteiten zijn ondergebracht als in De Lindenburgh.

,,We zijn heel blij met deze oplossing en het loont voor ons sowieso de moeite om de buitenpoli te behouden,’’ stelt teamleider Desiree Luijten van de buitenpoli’s, zoals het Bravis ziekenhuis die ook in Oudenbosch en Etten-Leur heeft. ,,Hiermee kunnen we immers zorg op een kleinschalige manier, zonder lange wachttijden, dicht bij huis leveren.’’

Specialismen

Daarvan hebben vooral ouderen profijt, alsmede iedereen die chronische zorg nodigt heeft en zodoende regelmatig bij een specialist moet zijn. In de Steenbergse buitenpoli – maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur geopend – zijn verspreid over de week spreekuren op het vakgebied van cardiologie, dermatologie, gynaecologie, longgeneeskunde, pijnbestrijding, neurologie, oogheelkunde, kindergeneeskunde, KNO-arts, psychiater, pacemakercontrole en een diabetesverpleegkundige.

Prikpost

De polikliniek is ook toegerust voor het laten maken van röntgenfoto’s en ECG’s, oftewel hartfilmpjes. De prikpost van de Stichting Huisartsen Laboratorium (SHL) verhuisde eveneens mee naar de nieuwe locatie, waarbij aangetekend dat het bloedprikken wel in een andere ruimte plaatsvindt, bereikbaar via de achteringang van Onze Stede. De toegang tot de poli is op de kop van het gebouw aan de parkeerplaats van De Wei. De prikpost is overigens van 8.00 tot 10.30 uur geopend, na die tijd prikken de assistentes van de poli bloed, maar dan alleen voor patiënten van het Bravis ziekenhuis zelf.

Even wennen

De polikliniek in Steenbergen krijgt jaarlijks 3500 bezoekers over de vloer, de prikpost en de röntgenkamer meegerekend loopt het totaal aantal ‘klanten’ richting de vijfduizend.

Dat de voorziening is verhuisd, lijkt volgens de medewerkers nog niet bij iedereen doorgedrongen. ,,Het is even wennen, de gang naar De Lindenburgh was vertrouwd.’’ Het Bravis ziekenhuis heeft de intentie om straks weer mee terug te huizen naar de nieuwbouw van het verpleeghuis, die op z’n vroegst eind volgend jaar klaar zal zijn.

De buitenpoli kent sinds kort overigens een nieuw telefoonnummer, te weten: 088-7066800.