Buitenbasketbaltoernooi in iets ander jasje

STEENBERGEN – Het traditionele buitentoernooi dat basketbalvereniging Simple Dribble sinds 1997 op Hemelvaartsdag verzorgt, krijgt dit jaar een iets ander karakter dan voorheen.

Na de noodgedwongen onderbreking in 2012, als gevolg van de herinrichting van de Markt, en de opkomst van andere activiteiten zoals een voetbaltoernooi op dezelfde dag, nam de belangstelling voor het evenement af. Mede dankzij het instellen van clinics voor de jeugd, bleef het toernooi desalniettemin overeind en hield de club er zelfs weer nieuwe leden aan over. Desondanks sloeg Simple Dribble de twijfel toe: doorgaan, uitkijken naar een andere datum of stoppen.

Besloten is om de Hemelvaartsdag aan te houden en vooral ook haar eigen, groeiende jeugdafdeling in de gelegenheid te stellen om op de Markt te basketballen. Op donderdag 14 mei gaan de jeugdteams demonstratiewedstrijden spelen tegen basketbalverenigingen uit de regio en er zijn ook al contacten gelegd met clubs uit België, zodat het toernooi mogelijk een internationaal tintje krijgt. Daarnaast komen er weer clinics voor zowel de eigen jeugd als kinderen die geen lid zijn van Simple Dribble.

Voor alle duidelijkheid: ook het recreantentoernooi blijft bestaan, zij het wel wat compacter en een latere aanvangstijd. Afhankelijk van de belangstelling, zou er nu een wachtlijst kunnen ontstaan. De basketbalclub adviseert teams dan ook om zich tijdig in te schrijven. Dat kan vanaf heden via www.simpledribble.nl of een belletje naar 06-15532377.