Buidelkruikjes van Joop Stoeldraijer blijken 1 april grap

STEENBERGEN – Dat PvdA-burgerraadslid Joop Stoeldraijer op meer dan één punt geschikt is voor de politiek blijkt wel uit het stalen gezicht dat hij tijdens het interview over zijn archeologische ontdekking hield. Hij deed daarin kond van zijn archeologische vondst. Buidelkruikjes uit de 16e eeuw, die waarschijnlijk dienst hebben gedaan om de Welbergse voetballers te voorzien van ongekende kracht. Middeleeuwse doping in bijzondere kruikjes, die de zelfbenoemde amateur archeoloog tijdens twee graafpogingen in het voormalige voetbalveld op slechts 40 centimeter diepte ontdekte. En archeoloog Stoeldraijer maakte een royaal gebaar: hij bood de buidelkruikjes te koop aan en beloofde de opbrengst die de hoogste bieder realiseerde aan Sc Welberg te schenken.

Die biedingen kwamen er, zelfs een bieding van 100 euro. Heel wat lezers van Steenbergse Courant en bezoekers van KijkopSteenbergen.nl trapten in de 1 aprilgrap die Stoeldraijer zo keurig had voorbereid.

Buurtgenoten waren wat minder goedgelovig. Zij kenden immers de grappenmaker al wat beter en zijn ook op de hoogte van zijn pottenbakkersactiviteiten. “Hoe kan dat nu, dat hele terrein is al enorm onder de schop genomen en nu doe jij in ene zo’n bijzondere ontdekking”, was de vraag van diverse sceptici. Nou dat is niet zo heel moeilijk: ‘1 april, kikker in je bil’.

tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl