Budovereniging VKO vierde tienjarig bestaan

STEENBERGEN – Eind vorig jaar – in december – bestond Budovereniging VKO op de kop af 10 jaar. Omdat deze maand voor velen een te drukke periode is, werd het jubileum op 25 februari gevierd met een gezellig verenigingsuitje naar Blijdorp.

VKO is ontstaan uit de sportschool van sensei Ad Knappers, die eind 2007 overleed. Omdat een opvolger ontbrak, werd besloten om verder te gaan als vereniging Voor Knappers Opgericht (VKO).

Na een opstart met leraar Marc Schipperen werd uit eigen gelederen een aantal leden bij de JBN opgeleid tot trainer en hieruit is Erik Willems  (4e dan) uitgegroeid tot hoofdtrainer. Erik Willems is inmiddels een ervaren Jiu Jitsu trainer en verzorgt met andere vrijwilligers en trainer Jeroen Gramsma wekelijks de trainingen aan de circa 90 leden van de vereniging. Naast de wekelijkse lessen wordt ook extra getraind voor Kata wedstrijden waar Erik Willems en Rik Rombouts zelfs al een keer Nederlands kampioen geworden zijn.

Naast het met respect voor elkaar op een leuke manier trainen wordt door Budovereniging VKO ook op zijn tijd aandacht besteed aan het verenigingsgevoel. Dit jubileum werd dan ook aangegrepen om met de leden van een dagje Blijdorp te genieten, waarbij ook de allerkleinsten leden onder leiding van de junioren en senioren een leuke dag beleefd hebben. De uitgezette speurtocht en de diverse groepsopdrachten maakten dat het een bijzondere dag werd. In de Haaienzaal van Blijdorp werd genoten van een smakelijke lunch. Zeer voldaan aanvaarden de VKO-ers uiteindelijk te terugreis en nu wordt uitgezien naar de eerstvolgende training.