Buddha’s weer winnaar van Gouden Tapknop

Steenbergen – Wat is er beter dan de Gouden Tapknop winnen? Twee keer de Gouden Tapknop winnen natuurlijk! Vanavond overkwam het Peter Jongenelen en Manon Valkenburg van café Buddha’s op de Markt in Steenbergen.

Na een ontspannen etentje met de vertegenwoordigster van het biermerk Heineken stonden zij bij vertrek plotsklaps oog in oog met de historische bierkoets van Heineken getrokken door twee kolossale trekpaarden. Een beeld dat zij nog goed kenden van het jaar daarvoor toen zij op een zelfde manier naar de Gouden Tapknop werden gebracht. Pas bij aankomst in de Buddha’s waar familie, vrienden en vaste gasten al op hen wachtten, kreeg het stel te horen dat het café inderdaad voor het tweede achtereenvolgende jaar de beste horecazaak met Heineken op de tap van de Regio Zuid-West Nederland is. “Een hele prestatie voor een café dat nog maar 2,5 jaar in bedrijf is”, aldus De Putter. “Peter en Manon zijn dan ook echte ambassadeurs voor Heineken. Het groene hart zit bij hen op de juist plek.”

Het was niet de enige onderneming in de gemeente waar op dat moment Tapknop-feest werd gevierd. In Kruisland ging de vlag uit bij café-partycentrum Koch waar Twan Koch de Bronzen Tapknop kreeg uitgereikt. “We zijn ontzettend blij met deze erkenning. Er doen honderden collega’s mee en als je dan in de prijzen valt, is dat een bevestiging dat we op de goede weg zijn met onze zaak.”

De gemeentegenoten kunnen elkaar op 25 januari de hand schudden in Ahoy Rotterdam. Hier komen alle Tapknop-winnaars bijeen voor de bekendmaking van het Gouden, Zilveren of Bronzen Fust: de prijzen voor de beste horecazaken van 2014.