Buddha’s voegt bronzen tapknop toe aan de collectie

STEENBERGEN – Na twee gouden en één zilveren tapknop, mochten Peter Jongenelen en Manon Valkenburg van café Buddha’s op de Markt in Steenbergen, donderdagmiddag een bronzen exemplaar aan de collectie toevoegen. Het betekent dat zij de derde plaats veroverden in het Heineken Goed Getapt-programma en daarmee wederom tot de absolute top van de Nederlandse horeca behoren.

“Natuurlijk hoop je altijd op goud,” geeft Jongenelen eerlijk toe, “maar die lat ligt steeds hoger. De horeca in Nederland is zich veel meer bewust van de kwaliteit die het Goed Getapt-programma uitstraalt en wil daarbinnen zo goed mogelijk presteren. Ik ben er trots op dat wij daar de afgelopen jaren een bijdrage aan hebben geleverd.” Overigens haalde Buddha’s bij de eerste beoordeling door de mystery guest op alle onderdelen de volle 100% score. Aangezien er meer zaken waren die die ultieme score bereikten, moesten nog twee onaangekondigde bezoeken uitkomst bieden.

Op welke plaats het Steenbergse café landelijk is geëindigd, is nog niet bekend gemaakt. “Maar we weten al wel dat we in de top tien zitten,” aldus Jongenelen. De bronzen tapknop werd uitgereikt door Felix Rademakers, accountmanager bij Heineken. Eerder die dag kon het concern ook al goed nieuws brengen in Dinteloord: Hotel restaurant Thuis! werd verblijd met de beoordeling Beste Terras.

Foto: Dasja Abresch©Steenbergse Courant