Buddha’s op drie na beste horecazaak van Nederland

STEENBERGEN – Peter Jongenelen en Manon Valkenburg zijn ‘illemaol in de wolleke’. En dan ook nog die van de meest roze variant. Tijdens de bekendmaking van de ‘Gouden Horecazaak van 2014’ bereikte hun café Buddha’s landelijk de vierde plaats. Ze lieten daarmee maar liefst 96 concurrenten achter zich.

“Een onwerkelijke ervaring”,  zo blikt Jongenelen terug op de bekendmaking. “Maar wel super!”

Twee weken geleden werd het werk van het afgelopen jaar al beloond met de ‘Gouden Tapknop’, horende bij het beste horecaetablissement met Heineken op de tap in de regio. Zodoende kwam Buddha's in de race voor de ‘Gouden Horecazaak van 2014’.

De uitreiking van de daarbijhorende prijzen vond zondag plaats, voorafgaand aan ‘De Vrienden van Amstel Live’ in Ahoy, waarvoor alle deelnemers aan het Goed Getapt-programma van Heineken als VIP-gasten waren uitgenodigd.

De oorkonde, horende bij de 4e plaats, hangt inmiddels al te pronken aan de muur van café Buddha’s op de Steenbergse Markt. Een aanblik om trots van te worden, maar die ook wel een beetje intimiderend is, aldus Jongenelen. “De druk om minstens zo goed te blijven presteren wordt er namelijk wel groter door”, stelt de kastelein.

“Bovendien wordt het Goed Getapt-programma van Heineken steeds populairder,  waardoor de concurrentie in de regio toeneemt.” Maar voordat  Peter en Manon zich druk gaan maken over het behalen van hun derde  Gouden Tapknop genieten ze eerst maar eens, met volle teugen, van het huidige succes.